Nederlandstalige KlantenserviceiDeal, PayPal of Achteraf BetalenGratis bezorgdGéén account nodig
Thuiswinkel.org header logo
9.4
238 beoordelingen
96% beveelt ons aan
☎  Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel deze nacht: 020-2149577
(Ma. t/m Vr: 09.00-17.00u)
Thuiswinkel.org header logo
9.4

Vignet Oostenrijk

Voorkom wachttijden aan de grens. Koop vooraf uw vignet!

Velen van ons kiezen voor een vakantie met de auto. Waar moet u zoal op letten als u door of naar Oostenrijk reist? De meeste vakantiegangers weten dat er sinds 1979 een vignetplicht geldt voor motorvoertuigen tot 3.500 kilogram op de Oostenrijkse snelwegen.

Vignet Oostenrijk

Bezitters van een zwaarder voertuig, moeten een GO-box hebben. De gewichtsgrens geldt alleen voor het trekkende voertuig en niet voor een aanhanger. Daarnaast zijn de tarieven afhankelijk van de emissieklasse, het aantal assen en het aantal gereden kilometers.

Kosten Vignet Oostenrijk

De prijs van het Oostenrijkse vignet is afhankelijk van het type voertuig (auto of motor) en de geldigheidsduur: het vignet is er vanaf 9,40 euro voor een tiendaagse autovakantie (achtereenvolgende dagen) of doorreis. Het tolvignet voor twee opeenvolgende maanden kost 27,40 terwijl het jaarvignet voor 91,10 euro te koop is.

Auto's, Bestelwagens & Campervoertuigen tot 3.500 kg

10 dagen
  

 Beschikbaar!

€ 9,40
Kies  
2 Maanden
  

 Beschikbaar!

€ 27,40
Kies  
1 jaar
  

 Beschikbaar!

€ 91,10
Kies  

Motoren

10 dagen
  

 Beschikbaar!

€ 5,40
Kies  
2 Maanden
  

 Beschikbaar!

€ 13,70
Kies  
1 jaar
  

 Beschikbaar!

€ 36,20
Kies  

Deze prijzen zijn per kenteken.

Het aanvragen van het vignet voor Oostenrijk is deze nacht eenvoudig bij Asfinag aan te vragen. Afrekenen kan door betaling via Creditcard of PayPal. Bestel uw wegenvignet dus online, zodat u niet voor verrassingen komt te staan bij de grensovergang!

Belangrijk:
Zorg dat u de ingangsdatum goed invult. Dit is de datum wanneer uw vignet geldig is!

Geldigheid

Het digitale vignet wordt geregistreerd op kenteken, wat maakt dat u zonder problemen door Oostenrijk kunt rijden. U kunt uw vignet(ten) deze nacht aanvragen bij ASFinAG. Dit is de Oostenrijkse beheerder van de Autobahnen en Schnellstrassen.

Zij zijn verantwoordelijk voor het innen van tolgelden en het controleren op het betalen hiervan. Met de aanschaf van een digitaal autobahnvignet gaat u goed voorbereid op reis en voorkomt u gedoe aan de grens en vermijdt u een mogelijke tolboete van minimaal 120 euro.

Levertijd & verkooppunten

Het Vignet Oostenrijk is zowel digitaal als fysieke raamsticker beschikbaar. De digitale vignetten worden echter gekoppeld aan het kenteken, waardoor een plaksticker op de voorruit niet meer nodig is. Mits deze op tijd zijn aangekocht.

De stickerversie is beschikbaar bij verschillende verkoop- en distributiepartners als de ANWB, ADAC, ÖAMTC, ARBÖ en vele anderen. De verkooppunten zijn te vinden op de website van ASFiNAG: https://www.asfinag.at/toll/sales-outlets/   

Tol voor route en digitale secties

Gezien sommige wegdelen kostbaar zijn om te bouwen en te onderhouden, gelden speciale routetarieven voor voertuigen tot 3.500kg. Deze speciale route/tolsecties zijn te vinden op de snelweg A9 Pyhrn, de snelweg A10 Tauern, de snelweg A11 Karawanken, de snelweg A13 Brenner en de snelweg S16 bij Arlberg.

Op de routes tussen de afzonderlijke tolstations is de tolsticker niet verplicht, in tegenstelling tot elders op snelwegen. De kaartjes (enkele reis of jaarpas) kunnen contant, per creditcard, tankkaart of bankpas worden betaald, rechtstreeks bij het tolstation of online vooraf wanneer u een videotolkaart aankoopt.

Onbezorgd op reis

Een Autobahnvignet Oostenrijk kunt u deze nacht online bij ASFinAG aanschaffen. Op die manier bespaart u tijd: zo kunt u de grens oversteken via de snellere rijstrook waarbij u niet hoeft te wachten op voorgangers die pas bij de grens een vignet kopen. U krijgt van hen geen raamsticker, maar uw aankoop wordt geregistreerd op kenteken. Dit houdt in dat uw voertuig bij de grens gecontroleerd wordt op een geldig vignet.

Let op: er zijn stukken snelweg in Oostenrijk waar een vignet niet verplicht is, maar wel apart tol voor gevraagd wordt.

» Lees dan verder of bel onze klantenservice: 020-2149577.

Vignet Oostenrijk online bestellen

» 10 Dagen Vignet Oostenrijk
Voor een korte reis zoals een skivakantie is een 10 daags vignet het meest gebruikt. Ook als u op doorreis bent naar Italië adviseren wij dit vignet. Bij langer verblijf dan tien dagen heeft u twee vignetten nodig.

» 2 maanden Vignet Oostenrijk
Voor een verblijf langer dan 3 weken of als u Oostenrijk meerdere malen doorkruist is het verstandig om een vignet voor 2 maanden te nemen. Mocht u twijfelen over uw vignetkeuze, neem dan contact op met ons.

» 1 jaar Vignet Oostenrijk op uw motor plakken
Voor een lange vakantie of moet u zakelijk meerdere malen naar Oostenrijk, dan adviseren wij een jaarvignet. Een jaar vignet voor 2019 is geldig van december 2018 t/m januari 2020.

18 dagen consumentenbescherming

Als consument kunt u het digitale vignet of de jaarkaart niet direct na aankoop gebruiken voor de tolwegen; deze is ten vroegste 18 dagen na aankoop geldig. Als u ondernemer bent, is deze tijdslimiet niet op u van toepassing. U kunt de digitale tolgelden alleen kopen binnen de EU, de EER-landen of Zwitserland.

Hoe werkt het?

Het aanvragen van het vignet voor Oostenrijk is deze nacht eenvoudig bij ASFinAG aan te vragen. U te klikken op het product naar keuze, komt u op de betreffende productpagina bij Asfinag uit. Het bestelformulier bij hen is duidelijk en begrijpelijk. Vervolgens rekent u het vignet(ten) af bij ASFinAG.

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over de procedure of een lopende aanvraag? Schroom niet en bel, e-mail onze klantenservice. Wij zijn Ma. t/m Vr: 09.00-17.00u bereikbaar via 020-2149577 of vanuit het buitenland 0031 20 2149577. Via Twitter kan ook: @vignetbestellen