Telefonische KlantenserviceiDeal, PayPal of Achteraf BetalenRuime voorraad, Gratis bezorgdGéén account nodig
Thuiswinkel.org header logo
9,1
412 beoordelingen
94% beveelt ons aan
☎  Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel: 020-2149577
(Ma. t/m Vr. 09:00–17:30)
Thuiswinkel.org header logo
9,1

Digitale Streckenmaut - Trajecttol Oostenrijk

Voorkom wachttijden en betaal zonder te stoppen - Digitale Trajecttolkaarten

Gaat u op reis naar of door Oostenrijk? Vergeet dan niet de zes trajecten met speciale tolheffing (videotol); voor sommige tunnels, maar ook voor enkele auto- en snelwegen dient er trajecttol betaalt te worden. Bij veel trajecten heeft u de keuze om een enkele rit of juist een heen- en terugrit aan te schaffen. Deze wegdelen kennen overigens géén vignetplicht.

Digitale Streckenmaut - Trajecttol Oostenrijk, Sondermautstrecken (Videotol)

Betalen zonder stoppen is op onderstaande trajecten mogelijk met de zogenoemde Digitale Streckenmautkarte (Digitale Trajecttol). Deze producten kunt u voorafgaand aan uw reis online aankopen, waarbij het kenteken wordt geregistreerd. Wanneer het voertuig de tolpoort passeert, wordt het bijbehorende kenteken herkend en kunt u zonder te stoppen doorrijden. Dit is zowel mogelijk bij de speciale Digitale Streckenmauttolpoorten als bij alle andere doorgangen. De trajecten waar Digitale Trajecttol van toepassing is:

Sondermautstrecken

  • S16 Arlberg Autoweg: tussen het aansluitpunt St. Anton am Arlberg en het aansluitpunt Langen am Arlberg.
  • A13 Brenner Snelweg: de volledige A13 is trajecttolplichtig.
  • A10 Tauern/Katschbergtunnel: tussen het aansluitpunt Flachau en het aansluitpunt Rennweg.
  • A11 Karawankenautobahn (Karawankentunnel): tussen St. Jakob im Rosental en de landsgrens in de tunnel.
  • A9 Pyhrn Snelweg + Bosrucktunnel: tussen het aansluitpunt Spital/Pyhrn en het aansluitpunt Ardning.
  • A9 Pyhrn Snelweg + Gleinalmtunnel: tussen het aansluitpunt St. Michael en Übelbach.
  • A9 Pyhrn Snelweg + Bosrucktunnel & Gleinalmtunnel: tussen het aansluitpunt Spital/Pyhrn en Übelbach.

Geldigheid

De digitale trajecttolkaarten zijn kenteken- en trajectgebonden, wat maakt dat u zonder problemen de Sondermautstrecken kunt berijden. Iedere digitale trajecttolkaart is na aankoop geldig voor een periode van 12 maanden. Na uw aankoop wordt uw voertuigkenteken door het ASFinAG systeem herkend en de slagboom aan het tolstation opent automatisch. U kunt uw trajecttolkaart(ten) deze ochtend aanvragen via deze website. Met de aanschaf van een digitaal autobahnvignet gaat u goed voorbereid op reis en voorkomt u gedoe aan de grens en vermijdt u tolboetes.

Digitale trajecttol

De digitale toltrajecten omvat wegen en uitgebreide tunnelnetwerken, wat leidt tot hogere onderhoudskosten. Automobilisten die van deze wegen gebruikmaken, dragen bij aan deze onderhoudskosten door het betalen van tol. Het standaard Oostenrijkse wegenvignet is op deze wegen niet geldig.

Onbezorgd op reis

Een Digitale Trajecttolkaart voor Oostenrijk kunt u deze ochtend eenvoudig online bestellen via deze pagina. Op die manier bespaart u tijd: zo kunt u de grens oversteken via de snellere rijstrook waarbij u niet hoeft te wachten op voorgangers die pas bij de grens een vignet kopen.

U ontvangt geen raamsticker, maar een e-mail met daarin de trajecttolkaart als .pdf bestand. De trajecttolkaart wordt dus geregistreerd op kenteken. Dit houdt in dat uw voertuig bij het betreffende traject gecontroleerd wordt op de juiste geldigheid.

Hoe werkt het?

Het aanvragen van de digitale trajecttolkaarten voor Oostenrijk is deze ochtend eenvoudig hier aan te vragen. U kunt klikken op het product naar keuze, komt u op de betreffende productpagina uit. Het bestelformulier is duidelijk en begrijpelijk. Vervolgens rekent u de trajecttolkaart(en) af.

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over de procedure of een lopende aanvraag? Schroom niet en bel, e-mail onze klantenservice. Wij zijn Ma. t/m Vr. 09:00–17:30 bereikbaar via 020-2149577 of vanuit het buitenland 0031 20 2149577. Via Twitter kan ook: @vignetbestellen