Telefonische KlantenserviceiDeal, PayPal of Achteraf BetalenRuime voorraad, Gratis bezorgdGéén account nodig
Thuiswinkel.org header logo
9,1
412 beoordelingen
94% beveelt ons aan
☎  Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel: 020-2149577
(Ma. t/m Vr. 09:00–17:30)
Thuiswinkel.org header logo
9,1

Milieusticker voor Duitsland

Nog géén milieusticker? Dan riskeert u een boete!

Net als Frankrijk kent Duitsland ook zogenaamde Umweltzonen (milieuzones). Dus als u met de auto, motor of camper het centrum van steden zoals Aken, Keulen, Dortmund of München inrijdt, dan bent u verplicht een milieusticker te hebben.

Milieusticker Duitsland Umweltplakette

Het "Vignet Duitsland" (Groene Euro-4 raamsticker) wordt toegewezen aan de hand van de vervuilingsgraad van uw voertuig. De meeste Nederlandse voertuigen krijgen de groene sticker toegewezen. Bij ons kunt u deze ochtend de verplichte Milieusticker Duitsland kopen »

Milieusticker Duitsland kopen?

  • Vandaag bestellen, vandaag verwerkt
  • Uw sticker wordt geprint ipv. geschreven
  • Binnen 2 werkdagen in huis
  • Geldig in alle Duitse Umweltzonen
  • Bestel online in plaats van gedoe tijdens uw reis!

Wat kost het?

De Umweltplakette is eenvoudig bij ons aan te vragen en kost slechts €14,96 per kenteken. Dit is inclusief 21% BTW en inclusief verzendkosten. Wij bieden verschillende betaalmethodes (oa. iDeal, PayPal of Klarna Achteraf) en de betaling gaat via een beveiligde verbinding dankzij betaalprovider Mollie.

Levertijd: Milieusticker Duitsland bestellen?

De milieusticker is direct uit voorraad leverbaar. Mits alle gegevens en de betaling ontvangen zijn, duurt het maximaal drie werkdagen voordat u de milieusticker in huis heeft. De Milieusticker Duitsland afhalen bij ons in Abcoude is niet mogelijk.

Let op: Bij de levertijd zijn wij afhankelijk van de verzending door PostNL. Wij hebben dus geen invloed op de daadwerkelijke levertijd. Bestel uw milieusticker dus op tijd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

Ook met een buitenlands kenteken kunt u bij ons terecht voor een Duitse Milieusticker. Gelieve ontvangen wij dan per e-mail een scan of fotokopie van uw kentekenbewijs. U kunt deze e-mail sturen aan klantenservice@vignetbestellen.nl.

Milieusticker kopen in Duitsland

Op het moment dat u met uw voertuig naar Duitsland reist, dan kunt u hier sinds 2008 te maken krijgen met milieuzones (Umweltzones). U mag deze zones alleen inrijden als uw voertuig voorzien is van een milieusticker (Umweltplakette of ook wel Feinstaubplakette) die wordt toegestaan in de bewuste milieuzone.

Op deze website leest u alles over de Duitse milieusticker. Het bestellen van een Milieusticker voor Duitsland kost weinig geld en zorgt ervoor dat u overal in Duitsland heen kunt gaan en tevens ook geen boete riskeert. Wilt u meer over de milieusticker in het algemeen weten?

» Lees dan verder of bel onze klantenservice: 020-2149577.

Verschillende kleuren stickers

De Duitse milieusticker komt in drie verschillende kleuren, in de kleuren groen, geel en rood. Welk type sticker u krijgt, hangt behalve van de Europese uitlaatgasnorm af van het type voertuig. Een motor stoot minder schadelijke fijnstof uit dan een vrachtwagen. Ook de leeftijd van het voertuig speelt soms een rol.

Waar plakt u de milieusticker?

De sticker moet rechtsonder (van binnenuit gezien) op de binnenkant van de voorruit geplakt worden. Het niet goed zichtbaar aanbrengen van de sticker kan een boete opleveren van €86,-.

Hoe werkt het?

Om uw milieusticker snel te kunnen bestellen, houdt u de volgende gegevens bij de hand: uw adresgegevens, het kentekenbewijs deel 1a en 1b van uw voertuig, of uw kentekencard en als laatste de meldcode van uw voertuig (vermeld op het kentekenbewijs).

U dient uw ingescande kentekenbewijs deel 1a en 1b of kentekencard tijdens uw bestelling in te voegen. Indien u geen document via de website inlaadt, kunt u een kopie van het kentekenbewijs per post of fax toezenden. Het bestproces is duidelijk en begrijpelijk. Daarna rekent u het vignet af in onze kassa.

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over de procedure of een lopende aanvraag? Schroom niet en bel, e-mail onze klantenservice. Wij zijn Ma. t/m Vr. 09:00–17:30 bereikbaar via 020-2149577 of vanuit het buitenland 0031 20 2149577. Via Twitter kan ook: @vignetbestellen