Telefonische KlantenserviceiDeal, PayPal of Achteraf BetalenRuime voorraad, Gratis bezorgdGéén account nodig
Thuiswinkel.org header logo
9,1
373 beoordelingen
94% beveelt ons aan
☎  Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel deze nacht: 020-2149577
(ma t/m vr 09:00–17:30)
Thuiswinkel.org header logo
9,1

Vignet Zwitserland

Voorkom wachttijden aan de grens. Koop vooraf uw vignet!

Zwitserland kent op de nationale autosnelwegen een vignetplicht voor alle voertuigen tot 3.500 kg. Rijdt u met een aanhanger, caravan of vouwwagen? Dan dient u twee (dezelfde) vignetten aan te schaffen. Een aanhanger achter een motor is hiervan vrijgesteld. Bestel nu »

Wegenvignet Zwitserland 2022

Sinds 1985 dienen alle motorvoertuigen tot 3.500 kg in het bezit zijn van een tolvignet. De tol wordt betaald middels het Vignet Zwitserland en is overigens niet gekoppeld aan uw kenteken. Zwaardere voertuigen daarentegen, zoals vrachtwagens of campers, moeten ‘Schwerverkehrsabgabe’ bij de grens betalen, in plaats van een autovignet. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van uw verblijfsduur.

Officieel Zwitserland Vignet kopen?

  • Geldig vanaf 1 December 2022 tot 31 Januari 2024
  • Vandaag bestellen, vandaag verwerkt
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
  • In héél Zwitserland te gebruiken
  • Alléén verkrijgbaar als sticker, NIET digitaal
  • Bestel online in plaats van gedoe tijdens uw reis!

Kosten Vignet Zwitserland

De paarse raamsticker Vignet Zwitserland (afmeting 75x75 mm) is deze nacht eenvoudig bij ons aan te vragen en kost €47,95 per voertuig.

Dus in totaal 47,95 inclusief 21% BTW. Het aanvragen van het verplichte vignet voor Zwitserland is in enkele minuten geregeld. Wij bieden verschillende betaalmethodes (oa. iDeal, PayPal of Klarna Achteraf) en de betaling gaat via een beveiligde verbinding dankzij betaalprovider Mollie.

Koopt u toch aan de grens? Dan betaalt u waarschijnlijk in euro’s. Houdt dan rekening met een ongunstige wisselkoers en dat er geen muntgeld wordt aangenomen. De prijs voor een jaarvignet in Zwitserland ligt overigens een stuk lager dan die voor een jaarvignet in Oostenrijk (bijna €90,-). Daarnaast zijn de vignetten die u langs de snelweg koopt, vaak een stuk duurder.

Spoed? U kunt het Zwitserland Vignet afhalen bij ons in Abcoude (Pinnen? Ja graag!)

Geldigheid

Het vignet Zwitserland 2023 is zelfklevend en alleen te koop voor een heel jaar. Het actuele autobaanvignet is geldig van 1 december 2022 tot 31 januari 2024. U dient dus elk jaar een nieuw vignet aan te schaffen. Met de aanschaf van een geldig autobahnvignet gaat u goed voorbereid op reis en voorkomt u gedoe aan de grens.

Levertijd: Vignet Zwitserland direct afhalen?

Het Vignet Zwitserland is direct uit voorraad leverbaar en wordt op werkdagen voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden per post naar uw adres. Vertrekt u binnen twee werkdagen? Kom langs in Abcoude voor de aankoop van een vignet. Wij leveren niet alleen in Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Duitsland, Italië en Groot-Brittannië.

Let op: In weekenden worden geen bestelling verzonden. Als u op vrijdag na 17.00 uur een bestelling doet, wordt deze de eerst volgende werkdag door ons verwerkt. Dit geldt ook voor feestdagen. Bij de levertijd zijn wij afhankelijk van de verzending door PostNL. Bestel uw wegenvignet dus op tijd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

Onbezorgd op reis

Een Autobahnvignet Zwitserland kunt u deze nacht online bij ons aanschaffen. Op die manier bespaart u tijd: zo kunt u de grens oversteken via de snellere rijstrook waarbij u niet hoeft te wachten op voorgangers die pas bij de grens een vignet kopen.

Elk jaar krijgt het vignet een andere kleur, het huidige jaartal staat aangegeven op het vignet. De geldigheid van een vignet loopt van 1 december (van het voorgaande jaar) tot 31 januari van het opvolgend jaar. Dat is een totale geldigheidsduur van 14 maanden. Dus ook als u in juli een vignet bestelt is het einde van de geldigheid 31 januari van het volgend jaar.

Op deze pagina leest u alles over het Vignet Zwitserland 2023. Het bestellen van het vignet Zwitserland kost weinig moeite en zorgt ervoor dat u overal in Zwitserland heen kunt gaan en tevens ook geen boete riskeert van ca. €180,- euro (!).

» Lees dan verder of bel onze klantenservice: 020-2149577.

Plakinstructies Vignet Zwitserland

Elk Zwitsers tolvignet is zelfklevend en zo gemaakt dat deze slechts éénmalig kan worden aangebracht. Plakt u de raamsticker dus verkeerd, dan kunt u dat niet corrigeren. U dient het vignet dus direct correct aan te brengen.

Let bij het plakken goed op dat u het vignet niet ondersteboven, schuin plakt of plakt op de getinte strook op de voorruit. En plak het vignet echter nooit met plakband, tape, folie, lijm of iets anders vast!

» Vignet Zwitserland op uw auto plakken
Het plakken van een milieusticker op een auto moet altijd aan de binnenkant van de voorruit. Dit mag op drie verschillende plaatsen:

U plakt het Zwitserse tolvignet aan de binnenzijde van het voorruit. Aan de kant van de bestuurder linksonder, linksboven of boven in het midden nabij de achteruitkijkspiegel.

» Vignet Zwitserland op uw caravan of vouwwagen plakken
Bij voertuigen zonder voorruit dient u de sticker op een niet verwisselbare plaats aan de linkerzijde te plakken die goed toegankelijk is en niet verwisselbaar is. Het vignet mag ook op een onzichtbare plek worden bevestigd, in verband met diefstal. Bijvoorbeeld dus aan de binnenkant van de kap van de vouwwagen. Bij caravans kunt u het vignet links op de voorruit bevestigen.

» Vignet Zwitserland op uw motor plakken
Het autobahnvignet moet ook goed zichtbaar zijn motoren. U kunt het snelwegvignet plakken op de volgende plaatsen: uw benzine tank, op de kuip, op de voorvork of het windscherm.

Algemeen
Oude vignetten dienen eerst te worden verwijderd voordat het nieuwe vignet wordt aangebracht. Ook is het belangrijk dat het oppervlak schoon en droog is, zodat de raamsticker goed kan aanhechten aan het oppervlak.

Ruitschade?

Als uw voorruit beschadigd raakt door bijvoorbeeld steenslag, dan dient deze vervangen te worden. Zo ook het vignet. U heeft dan recht op vergoeding van het nieuwe vignet. Vraag eerst bij uw autoverzekering of de kosten van het vignet worden vergoed. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt het vignet door de Zwitserse douane vergoed op vertoon van:

  • het oude vignet of de resten daarvan
  • de rekening van de reparatie/nieuwe voorruit
  • verklaring waaruit blijkt dat de verzekering het vignet niet vergoed

Gevarendriehoek verplicht

Naast het vignet is het in Zwitserland verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben. De gevarendriehoek moet voor de bestuurder binnen handbereik worden bewaard. Bij pech of een ongeval moet de gevarendriehoek op auto(snel)wegen ten minste 100 meter en op overige wegen ten minste 50 meter achter het voertuig geplaatst worden. Als u langs de snelweg staat is het in veel gevallen te gevaarlijk om een gevarendriehoek te plaatsen. Het plaatsen van een gevarendriehoek is niet verplicht als dit gevaar oplevert voor de veiligheid van u en uw medepassagiers.

Hoe werkt het?

Via het bestelformulier bent u in enkele minuten klaar; vul eerst uw contact- en aflevergegevens in en selecteer het aantal gewenste vignetten die u wilt bestellen. Het formulier is duidelijk en begrijpelijk. Daarna rekent u het vignet(ten) af in onze online kassa.

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over de procedure of een lopende aanvraag? Schroom niet en bel, e-mail onze klantenservice. Wij zijn ma t/m vr 09:00–17:30 bereikbaar via 020-2149577 of vanuit het buitenland 0031 20 2149577. Via Twitter kan ook: @vignetbestellen