Telefonische KlantenserviceiDeal, PayPal of Achteraf BetalenRuime voorraad, Gratis bezorgdGéén account nodig
Thuiswinkel.org header logo
9,1
412 beoordelingen
94% beveelt ons aan
☎  Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel: 020-2149577
(Ma. t/m Vr. 09:00–17:30)
Thuiswinkel.org header logo
9,1

Veelgestelde Vragen

Hieronder vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag niet beantwoord zijn, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons.

Ja. Heeft u bijvoorbeeld een leaseauto, gaat u op reis met een huurauto of wilt u op naam van iemand anders een milieusticker aanvragen? Dat kan! U kunt zonder probleem een milieusticker aanvragen bij ons, zolang u maar een fotokopie van het kentekenbewijs plus het chassisnummer kunt meesturen bij de aanvraag.

De sticker moet aan de binnenkant rechtsonder op de voorruit worden geplakt en gaat de hele levensduur van het voertuig mee; er hoeft dus niet elk jaar een nieuwe sticker worden gekocht.

Bekijk de instructie video »

Motorrijder?
Ook dit wordt in de instructie video behandeld en de sticker kan op de voorvork bevestigd worden of eventueel op een special houdertje.

Het komt soms voor dat onze e-mails bij in de spambox belanden. Ondanks het feit dat wij geen kwade bedoelingen hebben, blijken partijen als Google en Hotmail daar anders over te denken.

Mocht u zich dus afvragen waarom u (nog) geen e-mail van ons ontvangen hebt, controleer dan uw de spam-map van uw mailbox. Want hoogstwaarschijnlijk zijn de berichten daar afgeleverd.

Kentekenbewijs tot 1 juni 2004 : Kentekenbewijs deel 1
Vanaf 1 juni 2004 tot 1 januari 2014 : Kentekenbewijs deel 1A
Vanaf 1 januari 2014 tot heden : Achterkant Kentekencard

Dat kan: gebruik de tijdelijke sticker! Doorgaans ontvangt u van ons op werkdagen binnen 48 uur na uw aanvraag van ons per e-mail een digitale factuur. Aan de onderzijde van de factuur staat een 'coupon' die gebruikt kan worden als tijdelijk vignet van Crit’Air. Deze coupon kunt kunt u tijdelijk gebruiken door deze uit te printen en/of tonen via uw smartphone tot het moment dat u de definitieve sticker per post ontvangt.

Wanneer een Milieusticker moet vervangen (bijvoorbeeld bij een ruitbreuk of beschadiging), dient u een nieuwe Milieusticker te bestellen. Gezien wij ook kosten maken voor administratie en het doen van de tweede aanvraag/aanschaf van de nieuwe milieusticker, is het voor ons niet mogelijk dit kosteloos te verzorgen. Mogelijk is dit gedekt door uw verzekeringsmaatschappij. Informeer hierover bij uw verzekeraar.

Op het moment dat u met uw voertuig in Frankrijk reist, dan kunt u hier sinds 1 juli 2016 te maken krijgen met milieuzones. Zonder deze sticker, soms ook ecovignet genoemd, mag u de stad niet meer in en krijgt u een boete. Indien u geen vrijstelling hebt en uw voertuig geen of een verkeerde milieusticker heeft, dan riskeert u bij een politiecontrole een boete van € 68,-.

Indien u niet in Nederland woonachtig bent, of inmiddels in het buitenland zit (maar wel beschikt over iDeal of PayPal) dan kunt u gewoon een Milieusticker bestellen in onze webwinkel.

Een sticker is geldig in heel Frankrijk maar de beperkingen die voor een sticker gelden, kunnen per stad verschillen. Zo is de milieusticker vooralsnog alleen verplicht in Parijs, Lyon, Lille, Grenoble en Straatsburg. Er zijn concrete plannen om milieuzones in te voeren in onder andere Avignon, Bordeaux, Cannes, Clermont-Ferrand, Dijon, Montpellier, Rouen en Toulouse.

Nee, met uw Duitse milieusticker kunt u in Frankrijk niets. Voor Frankrijk heeft u een aparte Franse milieusticker nodig. Hier zijn helaas (nog) geen Europese afspraken over gemaakt.

De Franse milieusticker kent zes verschillende kleuren. Per kenteken wordt slechts één sticker verstrekt. Welke sticker u krijgt, hangt behalve van de Europese uitlaatgasnorm af van het type voertuig. Een motor stoot minder schadelijke fijnstof uit dan een vrachtwagen. Ook de leeftijd van het voertuig speelt soms een rol.

» Bekijk hier het Overzicht met Franse Milieustickers (.pdf)

Binnenkort verwacht: Blauwe Milieusticker Duitsland

Meer informatie over de Klarna Achteraf Betaalmethode vindt u op de Klantenservice pagina van Klarna zelf. Mocht u verder nog vragen hebben, bel dan met de Klarna Support via 020-8082852 (of vanuit het buitenland: +31208082852)

LET OP: Klarna betalingen boekt u niet aan ons over, maar rechtstreeks naar Klarna.

Personenauto's, bedrijfsauto's (tot 3,5 ton), twee- en driewielige voertuigen (oa. bromfietsen) en vrachtwagens (zwaarder dan 3,5 ton). Caravans hebben geen milieusticker nodig.

De meest vervuilende voertuigen, waaronder personenauto's geregistreerd vóór 1 januari 1997 en motoren van vóór 1 juni 2000, krijgen geen sticker. Ter plaatse gehuurde auto’s zijn veelal voorzien van een milieusticker. Informeer tijdig bij de verhuurder.

Voertuigen ouder dan 01-01-1997 mogen dus niet de milieuzones in.

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Er zijn een aantal voertuigen waarvoor een milieusticker niet nodig is. Denk dan aan politiewagens, ziekenwagens en brandweerwagens, maar ook aan voertuigen die worden gebruikt in de landbouw of constructie. Verder is het mogelijk bij de Franse stad of gemeente een uitzondering voor je kenteken aan te vragen, maar dit is enkel gericht op inwoners. Bezoek je een Franse milieuzone als buitenlandse toerist of voor je werk, dan kun je van deze regeling geen gebruik maken.

Het aanschaffen van een milieusticker helpt vaak niet alleen. Bepalend is in veel gevallen de kennis over welke milieuvignet, welke kleur of klasse een ecovignet in een nationale milieuzone mag rijden.

Ook is het relevant op welke dagen en tijdstippen welk type voertuigen een inrijverbod in een permanente of weersafhankelijke, tijdelijke milieuzone hebben.

Om deze vragen te kunnen beantwoorden is er een informatieservice beschikbaar in de vorm van een handige App: Green-Zones App:

» Download in de App Store
» Ontdek het op Google Play

Een milieusticker is verplicht voor iedereen die een milieuzone wil binnenrijden. Hierbij maakt het dus niet uit waar u of uw voertuig vandaan komt en met welk doel u de milieuzone betreedt. Dit betekent dat u dus ook als toerist verplicht bent om een milieusticker op de voorruit te plakken.

Een milieusticker is onbeperkt geldig. Wel is het zo dat het kenteken goed leesbaar dient te zijn. Is dit door verkleuring of beschadigingen niet meer het geval? Dan adviseren wij u om een nieuwe milieusticker te bestellen.

Het aanschaffen van een milieusticker helpt vaak niet alleen. Bepalend is in veel gevallen de kennis over welke milieuvignet, welke kleur of klasse een ecovignet in een nationale milieuzone mag rijden.

Ook is het relevant op welke dagen en tijdstippen welk type voertuigen een inrijverbod in een permanente of weersafhankelijke, tijdelijke milieuzone hebben.

Om deze vragen te kunnen beantwoorden is er een informatieservice beschikbaar in de vorm van een handige App: Green-Zones App:

» Download in de App Store
» Ontdek het op Google Play

Een milieusticker is alleen verplicht wanneer u bepaalde milieuzones wilt binnenrijden. Deze milieuzones bevinden zich meestal in, nabij of rondom de grotere steden. Wanneer u uitsluitend over de Franse snelwegen wilt rijden, dan heeft u dus geen milieusticker nodig.

Meer informatie over de Klarna Achteraf Betaalmethode vindt u op de Klantenservice pagina van Klarna zelf. Mocht u verder nog vragen hebben, bel dan met de Klarna Support via 020-8082852 (of vanuit het buitenland: +31208082852)

LET OP: Klarna betalingen boekt u niet aan ons over, maar rechtstreeks naar Klarna.

Bestel de raamsticker op tijd! De levertijd van de Franse sticker is ca. 14 dagen. Tijdelijk kan in plaats van de sticker de coupon gebruikt worden die onder de factuur staat; op deze coupon is het kenteken van het voertuig vermeld; de factuur wordt binnen enkele dagen na afronding van de bestelling van de sticker verstuurd.

Gebruiksaanwijzing Compacte Vignetkrabber:

Let op: voor gebruik van de vignetkrabber dient u eerst het mesje om te draaien.

  1. Druk op het zwarte ovaal ronde geribbelde knopje in de handgreep. (Het meshoudertje is nu open)
  2. Haal het mesje uit het meshoudertje en stop vervolgens de stompe (beschermde) kant van het mesje naar beneden in het meshoudertje. (PAS OP UW VINGERS HET MESJE IS SCHERP!)
  3. Klik nu het meshoudertje dicht d.m.v. de langwerpige knop in te drukken aan de andere kant van het handvaatje totdat u “Klik” hoort.
  4. Het mesje is klaar voor gebruik!
  5. Na gebruik het mesje weer omdraaien dat is uiteraard het veiligste.

Het ontbreken van een geldige raamsticker, milieusticker niet op de juiste plaats aangebracht en/of het milieuvignet niet goed leesbaar, kan leiden tot een rijverbod voor het voertuig en een boete van €68,- bij betaling binnen 45 dagen of eventueel €45, bij onmiddellijke betaling ter plekke) en kan oplopen tot €450,-. Eenmaal beboet, dan kan de boete niet gebruik worden als milieusticker.

De beperkingen in de milieuzones gelden niet voor voertuigen van gehandicapten in bezit van een Europese gehandicaptenparkeerkaart. U heeft wel degelijk een milieusticker nodig, maar heeft alleen vrijstelling op het moment dat de luchtkwaliteit van een bepaalde stad veranderd. Mochten er al dan niet tijdlijk beperkingen gelden, dan kunt u alsnog het gebied op vertoon van uw gehandicaptenparkeerkaart. 

VignetBestellen.nl rekent een meerprijs voor het uit handen nemen, uitzoeken en indienen van de aanvraag. Dit doen wij dagelijks en weten precies hoe en welke informatie nodig is om de aanvraag correct in te dienen. 

Nee. U heeft reeds betaald voor de aanvraag via VignetBestellen.nl. De digitale factuur van de Air Quality Certificate Service uit Frankrijk (die wij u toesturen) stelt u in staat om de aanvraag bij Crit'Air en de classificatie van uw voertuig bewijzen. Controleer voor de volledigheid ook uw SPAM folder...

Nee. Wij hebben geen voorraad met milieustickers. Deze is alleen via het bestelformulier aan te vragen en wordt door Crit'Air vanuit Frankrijk per post verzonden.

Op de e-mail met de digitale factuur die u van ons ontvangt, treft u een coupon die geldt als tijdelijk milieuvignet behorend bij uw voertuig. Dit document is tevens een confirmatie van onze aanvraag via https://www.certificat-air.gouv.fr.

Wij adviseren u de coupon uit te printen en mee te nemen in uw reisbescheiden of goed zichtbaar op het dashboard te leggen. U kunt de digitale factuur ook eventueel op uw smartphone of tablet laten zien mocht u onverhoopt aangehouden worden.

Het aanschaffen van een milieusticker helpt vaak niet alleen. Bepalend is in veel gevallen de kennis over welke milieuvignet, welke kleur of klasse een ecovignet in een nationale milieuzone mag rijden.

Ook is het relevant op welke dagen en tijdstippen welk type voertuigen een inrijverbod in een permanente of weersafhankelijke, tijdelijke milieuzone hebben.

Om deze vragen te kunnen beantwoorden is er een informatieservice beschikbaar in de vorm van een handige App: Green-Zones App:

» Download in de App Store
» Ontdek het op Google Play

Nee. De meest vervuilende voertuigen, waaronder personenauto's geregistreerd vóór 1 januari 1997 en motoren van vóór 1 juni 2000, krijgen geen milieusticker toegewezen. Uiteraard kunt u de milieuzones wel degelijk betreden, alleen loopt u het risico op een boete.

Vrijstelling kan alleen worden verkregen voor in Frankrijk geregistreerde voertuigen van ten minste 30 jaar oud icm. een aantekening op het kentekenbewijs 'véhicule de collection'. In het buitenland geregistreerde voertuigen komen niet in aanmerking voor vrijstelling.