Telefonische KlantenserviceiDeal, PayPal of Achteraf BetalenRuime voorraad, Gratis bezorgdGéén account nodig
Thuiswinkel.org header logo
9,1
412 beoordelingen
94% beveelt ons aan
☎  Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel: 020-2149577
(Ma. t/m Vr. 09:00–17:30)
Thuiswinkel.org header logo
9,1

Milieusticker Departement Isère

Gaat u binnenkort met de auto op reis naar Frankrijk komt u in het Departement Isère? Wacht nog even! Sinds 1 april 2018 is in het Franse departement Isère een milieuzone actief waarbinnen een milieusticker verplicht is op dagen met veel luchtvervuiling. Dus rijdt u naar of door Departement Isère, dan dient u in het bezit te zijn van een verplicht milieuvignet. Wie dat nalaat, maakt kans op een boete.

De grenzen van de milieuzone zijn dezelfde als de grenzen van het departement. Hoewel Isère bekend staat om de wintersportoorden zoals Alpe d’Huez is Grenoble de grootste stad, terwijl Bourgoin-Jallieu en Voiron andere plaatsen zijn die u kunt aandoen. Het meeste verkeer vindt u op de A43 en A48 naar Lyon, de A49 naar Valence, de A41 naar het noorden en de A51 naar het zuiden.

Bestemming Departement Isère? Milieusticker kopen!

Wij adviseren u deze ochtend nog een Milieusticker Frankrijk te kopen. Voor slechts €19,95 bent u van een hoop gezeur af en hoeft u niet meer na te denken of u wel of géén sticker nodig hebt en waar de milieuzones zich bevinden.

Geen milieusticker? Boete!

De nieuwe wetgeving Crit’Air in Frankrijk is strikt. Er wordt écht gecontroleerd. U plakt het milieuvignet aan de binnenkant voor uw voorruit, rechts onderin. Wordt u staande gehouden en heeft u géén zichtbare milieusticker? Dan betaalt u een boete van €68 euro.

Tip: het milieuvignet wel besteld, maar niet op tijd binnen? Neem dan in elk geval de bevestiging van de aanvraag mee. Zo kunt u laten zien dat u wel hebt betaald.

Andere Milieuzones

Milieuzones zoals in Departement Isère zijn er bijvoorbeeld ook in Straatsburg en Toulouse.