Telefonische KlantenserviceiDeal, PayPal of Achteraf BetalenRuime voorraad, Gratis bezorgdGéén account nodig
Thuiswinkel.org header logo
9,1
412 beoordelingen
94% beveelt ons aan
☎  Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel: 020-2149577
(Ma. t/m Vr. 09:00–17:30)
Thuiswinkel.org header logo
9,1

Milieusticker voor Chambéry

De milieusticker, die in Frankrijk “Crit’Air” wordt genoemd, is tegenwoordig verplicht bij het betreden van veel Franse steden, waaronder ook Chambéry. Dit milieuvignet is verplicht vanaf 1 februari 2017. Het doel is het aantal voertuigen met een hoog uitstoot- en geluidsniveau te reguleren. Zonder Crit’Air vignet riskeert u een boete.

Reist u met de auto naar Chambéry? Crit'Air kopen!

De milieusticker voor Frankrijk kunt u online bij ons bestellen en kost €19,95. Wanneer u deze ochtend een bestelling plaatst, wordt deze vandaag nog door ons verwerkt.

Na het bestellen ontvangt u binnen 48 uur een geldig leverbewijs per e-mail. Dit betaalbewijs is rechtsgeldig mits u dit document kunt tonen op uw smartphone en/of afdrukt en op uw dashboard legt. Vanaf dat moment kunt u zonder risico op een boete rijden en parkeren in de milieuzones.

U hoeft dus niet te wachten tot het fysieke vignet binnen is. Onze ervaring is dat de levertijd hiervan zo'n 14 werkdagen is.

Milieusticker Chambéry direct kopen »

Geen milieusticker? Boete!

De nieuwe wetgeving Crit’Air in Frankrijk is strikt. Er wordt écht gecontroleerd. U plakt het milieuvignet aan de binnenkant voor uw voorruit, rechts onderin. Wordt u staande gehouden en heeft u geen zichtbare milieusticker? Dan betaalt u een boete van €68 euro of hoger. Geen alcoholtester, veiligheidshesje of gevarendriehoek in de auto kost ook al snel honderden euro’s!

Tip: uw milieusticker wel besteld, maar niet op tijd binnen? Neem dan in elk geval de bevestiging van de aanvraag mee. Zo kunt u laten zien dat u wel hebt betaald.

Ecologische zone Chambéry

Sinds begin 2017 is er een zogenaamde geldt een tijdelijke milieuzone met lage-uitstoot (ZPA) in Chambéry, die van kracht is wanneer een bepaald niveau van luchtverontreiniging wordt bereikt. In de praktijk betekent dit dat wanneer er sprake is van een 'hoog smoggehalte' op een oneven kalenderdag, er alleen voertuigen met een oneven eindcijfer op hun nummerbord worden toegelaten in de stad. Op een even kalenderdag worden alleen voertuigen met een nummerbord met even eindcijfers toegelaten in de stad.

Milieuzones zoals in Chambéry zijn er bijvoorbeeld ook in Annecy en het Drôme-Departement.