Telefonische KlantenserviceiDeal, PayPal of Achteraf BetalenRuime voorraad, Gratis bezorgdGéén account nodig
Thuiswinkel.org header logo
9,1
375 beoordelingen
94% beveelt ons aan
☎  Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel: 020-2149577
(Ma. t/m Vr. 09:00–17:30)
Thuiswinkel.org header logo
9,1

Milieusticker Grenoble

Als één van de eerste Franse steden heeft Grenoble sinds 1 januari 2017 een permanente milieuzone (ZCR). Binnen deze milieuzone is een milieusticker voor uw voertuig verplicht. Bedenk wel dat als er sprake is van een 'Pic de Pollution' oftewel ernstige luchtvervuiling, de volledige stad en veel omliggende dorpen ontoegankelijk worden voor voertuigen zonder milieusticker. Zonder milieusticker Frankrijk, maakt u kans op een boete.

De ZPA-zone Grenoble-Alpes omvat alle 49 gemeentes van de agglomeratie. Het gebied strekt zich uit tot langs de autosnelweg A41 tot de tolpoort Crolles en langs de autosnelweg A48 tot de tolpoort Voreppe. Hierdoor zouden ook de A41, A48, A480 en N481 met rijverboden te maken kunnen krijgen.

Rijdt u naar of door Grenoble? Milieusticker kopen!

De milieusticker voor Frankrijk kunt u online bij ons bestellen en kost €19,95. Wanneer u deze avond een bestelling plaatst, wordt deze vandaag nog door ons verwerkt.

Na het bestellen ontvangt u binnen 48 uur een geldig leverbewijs per e-mail. Dit betaalbewijs is rechtsgeldig mits u dit document kunt tonen op uw smartphone en/of afdrukt en op uw dashboard legt. Vanaf dat moment kunt u zonder risico op een boete rijden en parkeren in de milieuzones.

U hoeft dus niet te wachten tot het fysieke vignet binnen is. Onze ervaring is dat de levertijd hiervan zo'n 14 werkdagen is.

Geen milieusticker? Boete!

De nieuwe wetgeving Crit’Air in Frankrijk is strikt. Er wordt écht gecontroleerd. U plakt het milieuvignet aan de binnenkant voor uw voorruit, rechts onderin. Wordt u staande gehouden en heeft u geen zichtbare milieusticker? Dan betaalt u een boete van €68 euro of hoger. Geen alcoholtester, veiligheidshesje of gevarendriehoek in de auto kost ook al snel honderden euro’s!

Tip: uw milieusticker wel besteld, maar niet op tijd binnen? Neem dan in elk geval de bevestiging van de aanvraag mee. Zo kunt u laten zien dat u wel hebt betaald.

Andere Milieuzones
Milieuzones zoals in Grenoble zijn er bijvoorbeeld ook in Lille (Rijsel) en het Isère-Departement.

Hulp of advies nodig?

Neem contact op met onze klantenservice of bel deze avond nog 020-2149577.