Telefonische KlantenserviceiDeal, PayPal of Achteraf BetalenRuime voorraad, Gratis bezorgdGéén account nodig
Thuiswinkel.org header logo
9,1
412 beoordelingen
94% beveelt ons aan
☎  Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel: 020-2149577
(Ma. t/m Vr. 09:00–17:30)
Thuiswinkel.org header logo
9,1

Milieusticker Parijs

Auto ingepakt en alles klaar om te vertrekken naar Parijs? Wacht nog even! Ook dit jaar is in veel Franse steden een milieuvignet verplicht. Dus rijdt u naar of door Parijs, dan dient u vanaf 1 juli 2016 in het bezit te zijn van een speciaal ecovignet. Wie dat nalaat, maakt kans op een boete.

Milieusticker Parijs direct kopen

De milieusticker voor Frankrijk kunt u online bij ons bestellen en kost €19,95. Wanneer u deze ochtend een bestelling plaatst, wordt deze vandaag nog door ons verwerkt.

Na het bestellen ontvangt u binnen 48 uur een geldig leverbewijs per e-mail. Dit betaalbewijs is rechtsgeldig mits u dit document kunt tonen op uw smartphone en/of afdrukt en op uw dashboard legt. Vanaf dat moment kunt u zonder risico op een boete rijden en parkeren in de milieuzones.

U hoeft dus niet te wachten tot het fysieke vignet binnen is. Onze ervaring is dat de levertijd hiervan zo'n 14 werkdagen is.

Milieusticker Frankrijk direct kopen »

Geen milieu sticker Parijs? Boete!

De nieuwe wetgeving Crit’Air in Frankrijk is strikt. Er wordt écht gecontroleerd. U plakt het milieuvignet aan de binnenkant voor uw voorruit, rechts onderin. Wordt u komende zomer staande gehouden en heeft u geen zichtbare milieusticker? Dan betaalt u een boete van €68 euro. Geen alcoholtester, veiligheidshesje of gevarendriehoek in de auto kost ook al snel honderden euro’s!

Tip: het ecovignet wel besteld, maar niet op tijd binnen? Neem dan in elk geval de bevestiging van de aanvraag mee. Zo kunt u laten zien dat u wel hebt betaald.

Andere Milieuzones

Ook op de Périphérique een Vignet Parijs soms verplicht is. Het gebied van de binnenstad van Parijs waar de milieusticker nodig is kan namelijk in geval van smog tijdelijk worden uitgebreid. In dat geval heb je ook op de Périphérique een milieuvignet nodig. De milieuzone wordt dan uitgebreid tot de tweede ringweg om Parijs, de Périphérique A86.

Milieuzones zoals in Parijs zijn er bijvoorbeeld ook in Toulouse en Lyon.