Telefonische KlantenserviceiDeal, PayPal of Achteraf BetalenRuime voorraad, Gratis bezorgdGéén account nodig
Thuiswinkel.org header logo
9,1
412 beoordelingen
94% beveelt ons aan
☎  Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel: 020-2149577
(Ma. t/m Vr. 09:00–17:30)
Thuiswinkel.org header logo
9,1

Milieusticker Lyon

Gaat u binnenkort met de auto naar Lyon, zorg dan voor een milieusticker (Ecovignet Crit’Air). De Franse overheid wil de hoeveelheid fijnstof en schadelijke uitlaatgassen verminderen. Er zijn zes verschillende soorten stickers, afhankelijk van het soort voertuig en de leeftijd wordt uw voertuig in een categorie ingedeeld. De milieusticker is in héél Frankrijk geldig, maar de beperkingen kunnen per stad verschillen.

Samen met Parijs en Grenoble was Lyon een van de eerste Franse steden met een milieuzone. Deze bestaat sinds 12 december 2016. De milieuzone volgt precies de stadsgrenzen. Ook de voorstad Villeurbanne valt binnen de zone. Voertuigen met de groene, paarse en gele milieusticker mogen altijd de milieuzone in.

Met de auto naar Lyon? Milieusticker kopen!

Bent u niet zeker van uw vakantietraject of wilt u zeker zijn dat u geen boete oploopt wanneer u Lyon binnenrijdt, bestel dan deze ochtend een Milieusticker Frankrijk:

De milieusticker voor Frankrijk kunt u online bij ons bestellen en kost €19,95. Wanneer u deze ochtend een bestelling plaatst, wordt deze vandaag nog door ons verwerkt.

Na het bestellen ontvangt u binnen 48 uur een geldig leverbewijs per e-mail. Dit betaalbewijs is rechtsgeldig mits u dit document kunt tonen op uw smartphone en/of afdrukt en op uw dashboard legt. Vanaf dat moment kunt u zonder risico op een boete rijden en parkeren in de milieuzones.

U hoeft dus niet te wachten tot het fysieke vignet binnen is. Onze ervaring is dat de levertijd hiervan zo'n 14 werkdagen is.

Handige tips:

  • Koop uw milieusticker voor Lyon op tijd, want het kan even duren voordat u de sticker binnen hebt. Met drukke periodes als de zomer zult u niet de enige zijn die de sticker nodig heeft.
  • Elk jaar komen er nieuwe milieuzones in Frankrijk bij. Check regelmatig voor vertrek of er nieuwe regels zijn in de regio waar u heen gaat met uw voertuig.
  • Controleer goed welke regels voor uw voertuig gelden. De regelgeving is onder andere gericht op het bouwjaar en de uitstoot van uw voertuig.

 

Regel een milieusticker voor uw voertuig

De nieuwe wetgeving Crit’Air in Frankrijk is strikt. Er wordt écht gecontroleerd. U plakt het milieuvignet aan de binnenkant voor uw voorruit, rechts onderin. Wordt u staande gehouden en heeft u geen zichtbare milieusticker? Dan betaalt u een boete van €68 euro of hoger. Geen alcoholtester, veiligheidshesje of gevarendriehoek in de auto kost ook al snel honderden euro’s!

Tip: uw milieusticker wel besteld, maar niet op tijd binnen? Neem dan in elk geval de bevestiging van de aanvraag mee. Zo kunt u laten zien dat u wel hebt betaald.

Andere Milieuzones

Milieuzones zoals in Lyon zijn er bijvoorbeeld ook bij Rennes en in Annecy. Zo geldt voor Parijs de regeling alléén voor het gebied binnen de rondweg Boulevard Périphérique. Op de rondweg zelf of erbuiten heeft u geen vignet nodig. In Grenoble geldt bijvoorbeeld alleen een milieusticker als er een hoge luchtvervuiling wordt gemeten (met uitzondering van snelwegen).

In geval van vragen

Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen, neem dan deze ochtend contact met ons op via het klantenservice telefoonnummer: 020-2149577 of vanuit het buitenland 0031 20 2149577. Wij zijn telefonisch bereikbaar van Ma. t/m Vr. 09:00–17:30.