Telefonische KlantenserviceiDeal, PayPal of Achteraf BetalenRuime voorraad, Gratis bezorgdGéén account nodig
Thuiswinkel.org header logo
9,1
375 beoordelingen
94% beveelt ons aan
☎  Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel: 020-2149577
(Ma. t/m Vr. 09:00–17:30)
Thuiswinkel.org header logo
9,1

Milieusticker Gironde kopen

De Gironde in het westen van Frankrijk aan de Atlantische kust hanteert sinds 28 juli 2017 een milieuzone. Het is goed om te weten dat het meeste autoverkeer en dus de meeste luchtvervuiling ontstaat in en rondom de autosnelwegen en culturele bezienswaardigheden bij de drie grote steden in deze milieuzone: Bordeaux (hoofdstad), Arcachon en Libourne.

De belangrijkste autosnelwegen in de Gironde zijn de A10 (tussen Parijs, Oréans en Poitiers), de A89 naar het noordoosten, de A62 naar het zuidwesten (van en naar Toulouse), de A63 naar het zuiden (van en naar Bayonne) en de A660 naar de kust. De laatste weg kent vooral in het hoogseizoen veel verkeer. Op dit moment worden in Gironde alle kleuren van de Franse milieusticker nog toegestaan.

Milieuzone Gironde: Milieusticker kopen!

De milieusticker voor Frankrijk kunt u online bij ons bestellen en kost €19,95. Wanneer u deze avond een bestelling plaatst, wordt deze vandaag nog door ons verwerkt.

Na het bestellen ontvangt u binnen 48 uur een geldig leverbewijs per e-mail. Dit betaalbewijs is rechtsgeldig mits u dit document kunt tonen op uw smartphone en/of afdrukt en op uw dashboard legt. Vanaf dat moment kunt u zonder risico op een boete rijden en parkeren in de milieuzones.

U hoeft dus niet te wachten tot het fysieke vignet binnen is. Onze ervaring is dat de levertijd hiervan zo'n 14 werkdagen is.

Milieusticker Gironde direct kopen »

Bestel op voorhand het verplichte milieuvignet

Het is aan te raden sowieso een milieusticker te bestellen. Want bent u eenmaal in Gironde of rijdt u onverhoopt zonder raamsticker door de milieuzone aldaar, dan bent u eigenlijk al te laat. U kunt de Franse Milieusticker namelijk niet ter plekke kopen, alleen online.

Het duurt daarna ook enige tijd voordat u de milieusticker ontvangt van PostNL. Totdat u de sticker hebt, mag u dan niet de weg op en moet u wachten tot de luchtvervuiling afgenomen is.

Vignet Gironde online bestellen!

Dit vignet kunt u ook gebruiken om bijvoorbeeld te parkeren in Bordeaux of om door de milieuzone Gironde te rijden zodat u de bezienswaardigheden hier kunt bekijken. Het bestellen van het ecovignet is dankzij onze online bestelhulp eenvoudig en snel!

Binnen 48 uur na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een tijdelijk leverbewijs per e-mail. U kunt dit certificaat direct als ecovignet gebruiken totdat de raamsticker bij u wordt bezorgd door PostNL.

Verschillende Franse Milieuzones

Milieuzones zoals in de Gironde zijn er bijvoorbeeld ook bij Grenoble en Vienne.