Telefonische KlantenserviceiDeal, PayPal of Achteraf BetalenRuime voorraad, Gratis bezorgdGéén account nodig
Thuiswinkel.org header logo
9,1
375 beoordelingen
94% beveelt ons aan
☎  Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel: 020-2149577
(Ma. t/m Vr. 09:00–17:30)
Thuiswinkel.org header logo
9,1

Milieusticker Vienne kopen

Het departement Vienne in het westen van Frankrijk hanteert sinds 15 september 2017 ook een milieuzone. Mocht u niet alleen Vienne bezoeken, dan is het goed om te weten dat de aangrenzende departementen Deux-Sèvres ten westen en Maine-et-Loire ten noorden van Vienne ook een eigen milieuzone hebben.

In Vienne is het vooral de prachtige historische stad Poitiers die veel bekijks trekt. De rest van het departement is agrarisch met in het noorden enkele bossen. De milieuzone van Vienne is een zogenaamde Zone de Protection de l’Air oftewel een ZPA.

Is er sprake van luchtvervuiling, dan wordt dit in de lokale media aangekondigd en gaat de maximumsnelheid op de autowegen met 20 km/h omlaag. In de praktijk is de Milieusticker Vienne vooral in de steden Poitiers en Châtellerault en op de A10 nodig. De rest van het departement is vrij landelijk en kent weinig autoverkeer.

Op reis naar of door Vienne? Milieusticker kopen!

De milieusticker voor Frankrijk kunt u online bij ons bestellen en kost €19,95. Wanneer u deze avond een bestelling plaatst, wordt deze vandaag nog door ons verwerkt.

Na het bestellen ontvangt u binnen 48 uur een geldig leverbewijs per e-mail. Dit betaalbewijs is rechtsgeldig mits u dit document kunt tonen op uw smartphone en/of afdrukt en op uw dashboard legt. Vanaf dat moment kunt u zonder risico op een boete rijden en parkeren in de milieuzones.

U hoeft dus niet te wachten tot het fysieke vignet binnen is. Onze ervaring is dat de levertijd hiervan zo'n 14 werkdagen is.

Milieusticker Vienne direct kopen »

Bestel op voorhand het verplichte milieuvignet

Het is aan te raden sowieso een milieusticker te bestellen. Want bent u eenmaal in Vienne of rijdt u onverhoopt zonder raamsticker door de milieuzone aldaar, dan bent u eigenlijk al te laat. U kunt de Franse Milieusticker namelijk niet ter plekke kopen, alleen online.

Het duurt daarna ook enige tijd voordat u de milieusticker ontvangt van PostNL. Totdat u de sticker hebt, mag u dan niet de weg op en moet u wachten tot de luchtvervuiling afgenomen is.

Maak uw voertuig vakantieproof!

De nieuwe wetgeving Crit’Air in Frankrijk is strikt. Er wordt écht gecontroleerd. U plakt het milieuvignet aan de binnenkant voor uw voorruit, rechts onderin. Wordt u staande gehouden en heeft u geen zichtbare milieusticker? Dan betaalt u een boete van €68 euro of hoger. Geen alcoholtester, veiligheidshesje of gevarendriehoek in de auto kost ook al snel honderden euro’s!

Tip: uw milieusticker wel besteld, maar niet op tijd binnen? Neem dan in elk geval de bevestiging van de aanvraag mee. Zo kunt u laten zien dat u wel hebt betaald.

Verschillende Franse Milieuzones

Milieuzones zoals in Vienne zijn er bijvoorbeeld ook bij Parijs en rond Euro Disneyland Parijs.