Telefonische KlantenserviceiDeal, PayPal of Achteraf BetalenRuime voorraad, Gratis bezorgdGéén account nodig
Thuiswinkel.org header logo
9,1
412 beoordelingen
94% beveelt ons aan
☎  Klantenservice
Voor vragen of hulp bij uw aanvraag:
Bel: 020-2149577
(Ma. t/m Vr. 09:00–17:30)
Thuiswinkel.org header logo
9,1

Milieusticker voor Frankrijk

» Geldig leverbewijs binnen 48 uur per e-mail...

U kunt bij ons de verplichte milieusticker voor Frankrijk (vignette Crit’Air) verkrijgen door gebruik te maken van onze vignette Crit’Air aanvraag service. Bestel hier »

Milieusticker Frankrijk VignetBestellen

Deze milieusticker is geldig in héél Frankrijk maar de beperkingen kunnen per stad of departement verschillen deze ochtend. Alle voertuigen geregistreerd vóór 1 januari 1997 en motoren van vóór 1 juni 2000, kunnen géén Franse milieusticker aanvragen. Voertuigen met een LPG installatie komen, ongeacht het bouwjaar, in aanmerking voor een paarse sticker.

Er zijn zes categorieën voor de Franse milieusticker: 0 (groen), 1 (paars), 2 (geel), 3 (oranje), 4 (rood) en 5 (grijs). Welk stickernummer het voertuig krijgt toegewezen hangt oa. van het bouwjaar en carrosserie. De euro-norm van het voertuig heeft overigens niets te maken met het stickernummer dat wordt toegewezen.

Wat is de Vignette Crit’Air aanvraag service?

  • Wij verzamelen de benodigde voertuiginformatie voor de aanvraag.
  • Wij vragen op uw naam en onder vermelding van uw kenteken de franse milieusticker (Vignette Crit’Air) aan bij certificat-air.gouv.fr.
  • Het Ministère de la Transition Ecologique et Solidaire stuurt de raamsticker per post.

Wat kost het?

De Vignette Crit'Air van de Franse overheid en onze Milieusticker Frankrijk zijn eenvoudig online aan te vragen via deze website. Tezamen kosten de milieusticker en onze service slechts €19,95 per kenteken (dit is derhalve inclusief de milieusticker ter waarde van €4,76). Wij bieden verschillende betaalmethodes (oa. iDeal, PayPal of Klarna Achteraf) en de betaling gaat via een beveiligde verbinding dankzij betaalprovider Mollie.

Milieusticker Frankrijk kopen tankstation:
Het is niet mogelijk de milieusticker af te halen bij de ANWB, GWK-vestiging, tankstation of tolwegkantoor. Ook niet bij ons kantoor in Abcoude.

Wat is de levertijd?

Tijdelijk vignet: Na uw aanvraag ontvangen wij van het Ministère de la Transition Ecologique et Solidaire een elektronische factuur van de aanvraag. Vrijwel direct na binnenkomst (24/7, óók in het weekend) sturen wij dit document (.pdf in A4 formaat) naar u door (controleer ook de spam-map van uw mailbox). Dat is dan tevens het bewijs dat de milieusticker daadwerkelijk verstrekt wordt. De coupon onderaan het leverbewijs kunt u gebruiken als tijdelijke milieupas Frankrijk totdat de plakbare raamsticker door PostNL bij u wordt afgeleverd.

De milieusticker: De Franse overheid stuurt u de plakbare milieusticker (⌀ 70mm) per post toe (via brievenbuspost, u hoeft dus niet thuis te zijn). Onze ervaring leert dat dat ca. 14 dagen tot een maand duurt, in sommige gevallen zelfs sneller. Wij hebben géén invloed op de daadwerkelijke levertijd vanuit Frankrijk (Bekijk voorbeeld)

Denk er dus aan dat u de sticker ruim op tijd bestelt. In drukkere periodes kan de levertijd van het origineel soms tot wel zes weken duren. Het tijdelijke (digitale) leverbewijs ontvangt u binnen 48 uur.

Certificat-air.gouv.fr

De milieusticker voor Frankrijk (vignette Crit’Air) is te verkrijgen via de officiële website certificat-air.gouv.fr. Wij ervaren echter dat mensen hier moeite mee kunnen hebben omdat de website niet in het Nederlands is, er specifieke voertuig informatie nodig is voor de aanvraag (Bijv. Milieu klasse en CO2 uitstoot) en alleen met creditcard betaald kan worden. De vignette Crit’Air aanvraag service is bedoeld als bestelhulp; wij nemen wij de aanvraag uit uw handen en doen de aanvraag voor u.

Handig!
Heeft u nog géén creditcard? Dan kunt u deze ochtend nog een ANWB creditcard aanvragen. Een creditcard komt trouwens ook goed van pas op de Franse tolwegen. En heeft u al gedacht aan de Wegenwacht Europa Service? Ga onbezorgd op reis en voorkom verrassingen in het buitenland ;-)

Met de camper op vakantie naar Frankrijk?
Vind uw ideale huurcamper via Camptoo, het grootste en veiligste deelplatform van Nederland. Heeft u zelf een camper? Kijk wat u kunt verdienen met verhuren!

Ook met een buitenlands kenteken kunt u bij ons terecht voor een Franse Milieusticker. Gelieve ontvangen wij dan per e-mail een scan of fotokopie van uw kentekenbewijs. U kunt deze e-mail sturen aan klantenservice@vignetbestellen.nl.

Milieusticker Frankrijk (Vignette Crit’Air)

Sinds 1 juli 2016 is in sommige Franse steden een certificat qualité de l’air oftewel een milieusticker voor gemotoriseerde voertuigen verplicht. Zonder deze sticker, soms ook ecovignet genoemd, mag u de stad niet meer in en krijgt u een boete van €68,- of hoger.

Op deze website leest u alles over de Franse milieusticker. Bekijk dit overzicht voor een lijst van alle milieuzones, met per stad een kaart en uitgebreide informatie. Wilt u meer over de milieusticker in het algemeen weten?

» Lees dan verder of bel onze klantenservice: 020-2149577

Verschillende kleuren stickers

De Franse milieusticker is rond en komt in zes verschillende kleuren. Per kenteken wordt slechts één kleur raamsticker verstrekt en is geldig in alle milieuzones. Welk type sticker u krijgt toegewezen wordt bepaald door het type voertuig (camper, auto, motor, bromfiets e.d.), de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig. Een motor stoot minder schadelijke fijnstof uit dan een vrachtwagen. Ook de leeftijd van het voertuig speelt soms een rol. Bekijk hier het Overzicht met Franse Milieustickers (.pdf) om te zien welke milieusticker u krijgt toegewezen.

Geldigheid.

De Franse milieusticker is een eenmalige uitgave om het voertuig te classificeren en is, eenmaal toegewezen, onbeperkt geldig in combinatie met het kenteken. U hoeft dus slechts één keer deze sticker aan te schaffen. Verandert u echter van voertuig, dan is een nieuwe sticker noodzakelijk. Verder heeft u ook een nieuwe raamsticker nodig als deze beschadigd is door ruitschade of op een andere manier onleesbaar is geworden, bijvoorbeeld door langdurige invloed van fel zonlicht.

Waar plakt u de milieusticker?

Rechts onderaan aan de binnenkant van uw voorruit, gezien vanuit de positie van de bestuurder. Heeft u daar al andere stickers, dan kunt u de milieusticker erboven plakken.

Hoe werkt het?

Ten eerste is het handig het kentekenbewijs bij de hand te hebben. Vul vervolgens het bestelformulier binnen enkele minuten in; eerst uw contactgegevens en daarna voegt u een scan of fotokopie (van de achterkant) van het kentekenbewijs bij. Het formulier is duidelijk en begrijpelijk. Daarna rekent u het vignet af in onze kassa.

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over de procedure of een lopende aanvraag? Schroom niet en bel, e-mail onze klantenservice. Wij zijn Ma. t/m Vr. 09:00–17:30 bereikbaar via 020-2149577 of vanuit het buitenland 0031 20 2149577. Via Twitter kan ook: @vignetbestellen